Handmade

Peplum ruffle dress

Wat is dat nou eigenlijk? Handmade wil niets meer zeggen dat het handgemaakt is. Eigenlijk is elk item uniek. Uniek qua print, maar ook qua patroon. Omdat het niet machinaal gemaakt wordt, is het nooit precies hetzelfde

Waarom ‘handmade’

Ik ben ooit in het verleden begonnen met het maken van op maat gemaakte leren babyslofjes. Dit wilde zeggen, dat mensen aan de hand van lengte en breedte van voetjes, slofjes konden laten maken, die perfect passen. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de groei en dus groeiruimte berekend. Wat ik leerde in deze periode, is dat geen enkel paar voetjes hetzelfde is. Vele paren heb ik gemaakt. En het leuke ervan is dat je de slofjes ook zelf kan samenstellen qua kleuren.

Na een tijdje begon ik te experimenteren met stofjes. Eerst lapjes katoen en op een avond knipte ik een oud t-shirt kapot. En maakte ik mijn allereerste legging. Zo trots als een pauw. Want laten we eerlijk zijn. Ik heb altijd een toffe job gehad op kantoor. En had wel aanleg voor creatieve dingen, zoals breien, haken en borduren. Mijn moeder zei altijd: leer nou toch eens naaien (toen ik nog jong was)! En mijn antwoord was altijd, neehhh is voor ouwe wijven! 

Mijn moeder heeft modevakschool gedaan en kon echt heel goed naaien. Helaas heb ik het nooit van haar kunnen leren. Maar toch bleek ik een verborgen talent te hebben. Langzaam begon ik met makkelijke patronen en ging steeds een stapje verder. Ook zo ver om het voor andere mensen te maken. Want tevreden ben ik niet snel. En dacht altijd, ze zullen het wel prulwerk vinden. 

Dus toen ik voor het eerst een aanvraag kreeg, zat ik met samengeknepen billen en zweethandjes achter mijn machine. En wetend dat ik toen nog alles op een gewone machine maakte. Goh wat ging er een wereld voor mij open toen ik mijn eerste overlockmachine kocht. Alles ging 10x zo snel en zag er zo mooi afgewerkt uit. 

“Dus van schoentjes naar broekjes verder naar jurkjes, rokjes, haarbandjes, boxpakjes enz enz.  En wat heb ik een prachtige job! Ik doe dit werk met zoveel liefde en plezier. “

Het beeld van dat handgemaakt oudbollig zou zijn, is hier in 1 x mee van de kaart geveegd. Want Handmade, is hipper dan hip! En alles behalve truttig!.


%d bloggers liken dit: